Πέντε συν μια ιστοσελίδες που αγαπάμε

…επειδή μας πηγαίνουν μπροστά.

vintage-social-networking

Το Διαδίκτυο είναι χώρος που μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα. Εμείς καταγράψαμε τους δικούς μας αγαπημένους –ελληνικούς και όχι μόνο– ιστοτόπους, που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και πιο όμορφη, και σας τους παρουσιάζουμε:

Flix.gr: Από τα πολύ αγαπημένα, το flix.gr είναι το πιο ολοκληρωμένο ελληνικό site για τον κινηματογράφο: ταινίες, συνεντεύξεις, κριτικές, αφιερώματα σε φεστιβάλ, διεθνή και εγχώρια, και κάθε ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές (εξαιρετική ιδέα η «αποδελτίωση» κάθε επεισοδίου από το Game of Thrones) από μια ομάδα ψαγμένων παιδιών με πολλές κινηματογραφικές γνώσεις και απίστευτο μεράκι.

Openculture.com: Με 500 free on line e-books από την παγκόσμια λογοτεχνία και δραματουργία,  550 audio books, 500 κλασσικές ταινίες και πλήθος άλλων υπηρεσιών ο ιστότοπος openculture.com είναι η χαρά του αναγνώστη και του σινεφίλ: στο openculture.com μπορεί κανείς να βρει αριστουργήματα από κάθε χρονική περίοδο δημιουργίας της ανθρώπινης διανόησης: από Αριστοτέλη μέχρι Sartre, από Σοφοκλή μέχρι Ίψεν και από Eisenstein μέχρι Hitchcock, μια απίστευτη περιήγηση στον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου.

Diavasame.gr: 1350 και βάλε κριτικές βιβλίων δεν είναι και λίγες. Η ομάδα του diavasame.gr δεν είναι σίγουρα τυχαία. Ξεκίνησαν σαν συμμαθητές στα σεμινάρια κριτικής του ΕΚΕΒΙ και κάνοντας το χόμπι τους, δηλαδή διαβάζοντας λογοτεχνία, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα χρόνια να κάνουν τον ιστότοπό τους τον πιο δημοφιλή ηλεκτρονικό τόπο για κριτικές βιβλίων.

Uwall.tv: Πρόκειται για έναν απίστευτο ατελείωτο διαδικτυακό τοίχο, όπου μπορεί κανείς, πατώντας στην εικόνα του αγαπημένου του ερμηνευτή/δημιουργού να βρει όλα του σχεδόν τα τραγούδια. Στο http://uwall.tv/ το στοίχημα είναι αν υπάρχουν καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής που να μην έχουν συμπεριληφθεί.

Ftinapota.gr: Το ξέρουμε τρία χρόνια τώρα, το αγαπάμε πολύ. Γιατί σε καιρό κρίσης το ftinapota.gr κατάφερε να δώσει πρακτικές λύσεις στο αιώνιο ερώτημα «πού θα πάμε για ποτό απόψε». Με σύνθημα «φτηνά ποτά, ω, ναι, υπάρχουν» το εν λόγω site μέσα από έναν μεγάλο και διαρκώς ανανεούμενο κατάλογο, προτείνει καφέ και  μπαρ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας και τους δικούς μας ορίζοντες στις βραδινές εξόδους.

Dancepress.gr: Εντάξει, όλοι έχουμε τις εμμονές μας. Αν είστε κι εσείς από αυτούς που λατρεύουν το χορό, το dancepress.gr είναι ο πιο πλήρης ιστότοπος για νέα «χορευτικά»: παραστάσεις, αφιερώματα, οντισιόν και μαθήματα που καλύπτουν και τα πιο απαιτητικά γούστα με μία εύκολη περιήγηση. Στην ιδιαίτερη στήλη του μάλιστα «Χορός και Σώμα», ο ιστότοπος δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες χορευτές, αλλά και σε όσους μέσω ψυχοχορευτικών τεχνικών επιδιώκουν καλύτερη επαφή με το σώμα τους, βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και κινησιολογική ψυχοθεραπεία.

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: