Ένας σινεφίλ στην Αθήνα…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πείτε ό,τι θέλετε, εγώ πάντα πίστευα πως τον Ιούλιο η Αθήνα γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα… Και οι φετινές επιλογές των – θερινών και μη – κινηματογράφων της πρωτεύουσας με δικαιώνει και με το παραπάνω. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Athens Open Air Film Festival: Για τρίτη χρονιά φέτος το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας μας προσκαλεί να απολαύσουμε το πολυποίκιλο πρόγραμμα ταινιών όλο τον Ιούλιο σε ανοιχτούς χώρους της πόλης… Από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου μέχρι την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ερυθραία, θα προβληθούν ταινίες όπως «Η Ζαζί στο μετρό» του Λουί Μαλ, «Ζέλινγκ» του Γούντυ Άλεν, «Ένα Φονικό Καλοκαίρι» του Ζαν Μπεκέρ, το «Τσίρκο» του Τσάρλι Τσάπλιν, «Απέναντι» του Γ. Πανουσόπουλου και πολλές άλλες. Είσοδος ελεύθερη.

Αφιέρωμα στον Χίτσκοκ από 4 έως 17 Ιουλίου έχει ο κινηματογράφος ΑΣΤΥ στο κέντρο της Αθήνας. Στο αφιέρωμα θα προβληθούν οι κλασσικές ταινίες «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων», «Σιωπηλός Μάρτυρας» και «Δεσμώτης του Ιλίγγου», καθώς και λιγότερο γνωστές όπως «Η Ταβέρνα της Τζαμάικα» και «Υπόθεση Πάρανταϊν».

Την εβδομάδα βραζιλιάνικου κινηματογράφου ακολουθεί η εβδομάδα ισπανικού κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, 4-10 Ιουλίου στον κινηματογράφο ΛΑΪΣ. Στη μεγάλη οθόνη θα προβληθούν ταινίες των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών, όπως «Ξαδέρφια», «Στη μαμά μου αρέσουν τα κορίτσια», «Ο έρωτας βλάπτει σοβαρά την υγεία», «Ο δήμιος», «Η πολυκατοικία, «Η άλλη πλευρά του κρεβατιού», «Μικρά μυστικά» κ.α.

Και φυσικά, μην παραλείψετε να δείτε, όπου κι αν προβάλλονται στην Αθήνα, τις κλασσικές ταινίες «Μια Νύχτα στην Όπερα» των αδερφών Μαρξ, τις «Διακοπές του κ. Ιλό» του Ζ. Τατί, «Τα Πουλιά» του Αλ. Χίτσκοκ και «Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας» του Τοντ Φιλντ.

Καλές προβολές!!!!

Advertisements
Previous Post
Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: